‘Het is een avontuur dat ik mijn hele leven zal onthouden’ – Almira Senel

Mijn naam is Almira Senel (21) en ik zit momenteel in het 4e jaar van de opleiding MBO Bouwkunde op het Alfa-College te Groningen. Samen met drie medestudenten ben ik vanuit Nederland naar Bonaire gekomen om hier mijn eindejaar stage te lopen. Voorafgaand aan de stage moest er nog behoorlijk wat geregeld worden. Zoals huisvesting, vervoer en al het nodige papierwerk dat hierbij komt kijken. Bij aankomst op het eiland werden we opgehaald door een medewerker van BONNED. Dit gaf een fijn gevoel. Alles is nog nieuw en op deze manier voelde ik mij direct welkom.

 

Tijdens mijn 18 weken stage bij BONNED heb ik voornamelijk in de werkvoorbereiding meegewerkt. Dit is heel erg interessant en leerzaam, omdat er andere prioriteiten gesteld worden dan in Nederland en je met andere factoren te maken hebt. Een voorbeeld hiervan is de begrotingen. Op Bonaire moet je bijvoorbeeld rekening houden met importprijzen. De collega’s binnen BONNED zijn ontzettend behulpzaam en ik ben hele goed door ze geholpen en begeleid. Hierdoor is mijn stage ontzettend goed bevallen!

 

Samen met mijn medestudenten heb ik een fantastische tijd gehad. Het eiland is prachtig, je leert veel nieuwe mensen kennen en je komt in een heel ander land dan Nederland. Het is een avontuur dat ik mijn hele leven zal onthouden en waarvan ik hoop dat meerdere mensen dit mee mogen maken.

 

Almira Senel

NIEUWS

Stage blogs