‘Ik heb aan mooie projecten gewerkt in een leuk team’ – Bram van der Veen

Mijn naam is Bram van der Veen (22 jaar) en ik ben 4e jaar MBO Bouwkunde student aan het Alfa-college te Groningen. Samen met drie medestudenten wilde ik graag een stage lopen in het buitenland en bij voorkeur op een van de ABC-eilanden. Bonaire trok ons van alle eilanden het meest en daar viel dan ook de keuze op. Met z’n drieën zij we actief op zoek gegaan naar een stageplek en zijn we bij BONNED uitgekomen. Het contact vanuit Nederland liep soepel en al snel was alles geregeld. De grootste uitdaging werd de zoektocht naar huisvesting. Bonaire is klein, maar enorm populair bij toeristen en jongeren. Dit maakte het vinden van geschikte woonruimte een moeilijke taak, maar uiteindelijke hebben we geluk gehad met ons verblijfadres.

 

Tijdens mijn stage bij BONNED ben ik voornamelijk aan het werk geweest in de uitvoering en de werkvoorbereiding. Wat ik sinds de eerste dag zeer interessant vond, zijn de bouwstijlen en technieken die worden toegepast. Hier had ik nog helemaal geen ervaring mee, waardoor het enorm leuk en zeer uitdagend was om hiermee aan de slag te gaan. Aangezien de periode fungeerde als afstudeerstage heb ik vijf verschillende opdrachten moeten maken voor mijn eindexamen. Van mijn leidinggevende heb ik veel afwisseling en vrijheid in mijn werk gekregen, waardoor ik dit tot een goed eindresultaat heb kunnen brengen. Van tevoren wist ik niet wat ik kon verwachten, maar ik heb een ontzettende leuke en leerzame tijd gehad bij BONNED. Ik heb aan mooie projecten gewerkt in een leuk team. Tot de laatste dag heb ik het ongelooflijk naar mijn zin gehad op Bonaire. Een absolute aanrader!

 

Bram van der Veen

NIEUWS

Stage blogs